هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری
هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری چیست؟
بر اساس مفاد قانون رسیدگی به تخلفات اداری کشورمان، به منظور نظارت بر حسن اجرای این قانون و ایجاد هماهنگی در کار کمیسیونهای تخلفات اداری و کمیسیونها یا کمیسیونهای مشابه در کلیه دستگاههای اجرایی کشور، هیئتی متشکل از نمایندگان وزرا تشکیل میشود. و بالاترین مقام سازمان های مستقل دولتی به عنوان رابط و دو نماینده توسط رئیس قوه قضائیه به ریاست دبیر کل سازمان امور اداری و استخدامی کشور تشکیل می شود.
هیأت مذکور در صورت رعایت موارد ذیل توسط هر یک از هیأتهای بدوی یا تجدیدنظر دستگاههای مذکور، آن را منحل یا کلیه یا برخی از تصمیمات خود را با ذکر دلیل لغو می نماید.
ف الف- عدم رعایت قانون تخلفات اداری یا مقررات انضباطی مربوط.
ب) تبعیض در اجرای قانون رسیدگی به تخلفات اداری یا مقررات انضباطی مربوط.
ج- عدم همکاری در رسیدگی به تخلفات اداری.
اعضای هیأتهای بدوی و استیناف علاوه بر دین مبین اسلام و عمل
بر اساس احکام و اعتقاد و التزام به نظام جمهوری اسلامی ایران و اصل ولایت فقیه.
شرایط زیر را داشته باشد:
1. وضعیت تأهل.
2. حداقل 25 سال سن.
3. حداقل دیپلم متوسطه یا معادل آن به تایید شورای مدیریت منطقه الهیات.
ویژگی های هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری
هر هیأت باید یک نفر آشنا به مسائل حقوقی داشته باشد و حداقل یک نفر از اعضای هیأت بدوی و دو نفر از اعضای هیأت تجدیدنظر از کارکنان رسمی یا ثابت همان سازمان یا وزارتخانه با حداقل سه سال سابقه کار باشند. تجربه دولتی به این سمت منصوب شود.
از آنجایی که در حقوق کشور ما کمیته های تخصصی برای رسیدگی به تخلفات اداری تشکیل شده است، به راحتی می توان به اهمیت پرونده های تخلفات اداری در محاکم حقوقی پی برد. بسیاری از افراد ممکن است به دلایل مختلفی از جمله طولانی شدن مراحل رسیدگی اداری از دعوا صرف نظر کنند و با وجود تخلفات گسترده در ادارات و مراکز سازمانی، اقدامی برای احقاق حقوق خود نکنند. در چنین شرایطی میزان تخلفات اداری روز به روز افزایش می یابد و حقوق افراد پایمال می شود. وکیل یک کارشناس تخلفات اداری شخصی است که در چنین شرایطی به مردم کمک می کند تا از تضییع حقوق خود جلوگیری کنند. توجه داشته باشید که وکیل متخصص در تخلفات اداری تجربه و مهارت کافی برای پیگیری پرونده های حقوقی را دارد و در کمترین زمان ممکن به این پرونده ها رسیدگی خواهد کرد.