توقیف مال برای مهریه از طریق دادگاه
توقیف مال برای مهریه از طریق دادگاه چگونه است؟
در صورت عدم شناسایی و توقیف اموال زوج ظرف مدت دو ماه از تاریخ ثبت درخواست توقیف جهیزیه یا ظرف شش ماه از تاریخ سند ازدواج و وصول مهریه، زوجه میتواند نسبت به اخذ گواهی اجرائیه اقدام نماید. ثبت نام برای گرفتن مهریه به دادگاه خانواده مراجعه کنید. توقیف مال برای مهریه از طریق دادگاه طبق دستورالعمل زیر است:
زوجه موظف است گواهی مربوطه را با همراه داشتن مدارک لازم یعنی گواهی ثبت احوال، شناسنامه، کارت ملی و سند ازدواج به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اخذ و دادخواست مطالبه را ارائه نماید.
در این مرحله در صورتی که مبلغ مهریه زوجه تا سقف 20 میلیون تومان باشد، دادخواست مهریه به شورای حل اختلاف ارسال می شود. اما در صورتی که مبلغ مهریه بیش از 20 میلیون تومان باشد دادخواست به دادگاه خانواده ارسال می شود.
نکته قابل توجه این است که چون در مرحله توقیف مال بابت مهریه از طریق اداره ثبت، وجهی از زوج اخذ نشده و زوجه مجبور به مراجعه به دادگاه شده است، در این مرحله نیز بعید است که وجهی اخذ شده باشد. اما از آنجایی که مال یا مال ممکن است مانند وراثت بین ثبت و توقیف مال بابت مهریه از طریق دادگاه وارد ملک زوج شود، در این مرحله نیز می توان تقاضای توقیف مال بابت مهریه کرد.
دادگاه خانواده با وصول دادخواست مهریه وقت رسیدگی را تعیین و در یک جلسه به درخواست مهریه رسیدگی و رأی صادر می کند.
رای مهریه پس از گذشت 20 روز از تاریخ ابلاغ به زوج در سامانه ثنا و یا در صورت واخواهی پس از صدور رای دادگاه تجدیدنظر قطعی و قابل اجرا می باشد.
در مرحله تنفیذ، زوجه می تواند در صورتی که در این مدت از زوج به اموالی دست یافته و تا تاریخ اجرا درخواست تأمین نکرده باشد، از طریق دادگاه تقاضای توقیف مال بابت مهریه را کرده و آن مال را از طریق مزایده بفروشد.