اعتراض به رای قطعی دیوان عالی کشور
آیا می توان به رأی قطعی دیوان عالی کشور اعتراض کرد؟
د رسیدگی در دیوان عالی کشور تحت عنوان تجدیدنظرخواهی انجام می شود که طبق قانون برای تشخیص انطباق یا عدم انطباق تجدیدنظر خواسته با موازین شرعی و مقررات قانونی است.
یعنی در دیوان عالی کشور فقط رأی صادره از دادگاه بدوی یا تجدیدنظر از نظر انطباق با قانون و شرع بررسی می شود و به محتوای پرونده رسیدگی نمی شود.
با توجه به اینکه رسیدگی در دیوان عالی کشور به صورت رسمی و بدون حضور اصحاب دعوا انجام می شود، جز در موارد استثنایی، دیوان عالی کشور نسبت به قطعی بودن یا قابل تجدیدنظرخواهی رأی صادر نمی کند.
بنابراین نتیجه می گیریم که دیوان عالی کشور تنها در صورتی به رسیدگی به احکام دادگاه های بدوی و تجدیدنظر می پردازد که از نظر آنها رأی مطابق شرع و قانون بوده و رأی صادره از دادگاه بدوی باشد. نمونه یا تجدیدنظر تایید و اجرا می شود. در صورتی که قانون و ادله در پرونده موجود باشد، دادگاه پرونده را به دادگاه صادر کننده رأی اعاده می کند.
اما در صورتی که رأی صادره از دادگاه بدوی یا تجدیدنظر بر خلاف شرع یا بدون توجه به ادله و دفاعیات طرفین و یا عدم رعایت تشریفات قانونی در رأی و عدم رعایت تشریفات. از چنان اهمیتی برخوردار است که موجب بطلان رأی می شود، شعبه دیوان عالی کشور رأی را نقض و به شرح زیر عمل می کند:
در صورتی که عمل محکوم به جرم جرم نباشد و یا از نظر عفو یا سایر جهات قانونی قابل تعقیب نباشد، رأی غیر قابل تجدیدنظر یعنی رأی باطل تلقی می شود. پرونده برای رسیدگی مجدد به همان دادگاه یا هیأت عمومی ارجاع نخواهد شد.
در صورتی که حکم قراری باشد یا حکمی که به علت ناقص تحقیقات نقض شده باشد، رأی به دادگاه صادر کننده رأی ارجاع می شود.
در صورتی که رأی به دلیل عدم صلاحیت ذاتی دادگاه صادرکننده رأی نقض شود، پرونده به مرجعی که دیوان عالی کشور صالح بداند ارسال میشود و مرجع مذکور نیز مکلف به رسیدگی است و برخلاف نظر دادگاه نمیتواند از آن سرپیچی کند. سفارش.
در سایر موارد در صورت عدم رعایت یا عدم رعایت قانون، دادگاه پس از نقض رأی، پرونده را به همان دادگاه ارجاع می دهد، یعنی در صورتی که رأی از دادگاه بدوی صادر شده باشد، دادگاه ارجاع می نماید. پرونده به شعبه صادرکننده رأی قبلی. همین دادگاه آن را برای رسیدگی مجدد به شعبه دیگر می فرستد. همین رویه در مورد تجدید نظر نیز صادق است.
تماس با بهترین وکیل دیوان عالی کشور