تفاوت زندان تعلیقی و حبس تعزیری
شرایط حبس تعلیقی چیست؟
در قسمت های قبل به این سوال که حبس تعلیقی چیست پاسخ دادیم و گفتیم ممکن است قاضی تصمیم به تعلیق مجازات زندان برای متهم بگیرد. حال ممکن است این سوال مطرح شود که در چه شرایطی حبس تعلیقی است؟ شرایط تعلیق مجازات طبق قانون مجازات اسلامی در ماده 46 این قانون مقرر شده است که عبارتند از:
اولاً مجازات حبس الزاماً تعزیری است و حبس جزئی قابل تعلیق نیست. زیرا مجازات های حدی بر اساس شرع مقدس تعیین می شود و قاضی صلاحیت کاهش یا افزایش آن را ندارد. اما طبق ماده 18 قانون مجازات اسلامی، تعزیر مجازاتی است که نوع، میزان، کیفیت اجرا و مقررات و احکام مربوط به آن را قانون تعیین می کند.
دوم، حبس باید در کلاس های سه تا هشت باشد. که از سه ماه تا پانزده سال حبس است. یعنی اگر فردی به حبس تعزیری درجه دو و 16 سال محکوم شده باشد قاضی دیگر نمی تواند حکم را تعلیق کند.
تفاوت زندان تعلیقی و حبس تعزیری چیست؟
در قسمت قبل به توضیح شرایط حبس تعلیقی پرداختیم و گفتیم که این نوع حبس فقط برای حبس تعزیری درجه سه تا هشت است. اما نوع دیگری از حبس در قانون مجازات اسلامی پیش بینی شده است که به آن حبس تعزیری گفته می شود که در این قسمت از مقاله قصد داریم به بیان احکام و بررسی تفاوت آن با حبس تعلیقی بپردازیم.
طبق ماده 18 قانون مجازات اسلامی: تعزیر مجازاتی است که نوع، میزان، کیفیت اجرا و مقررات مربوط به تخفیف، تعلیق، سقوط و سایر مقررات آن را قانون تعیین میکند. یکی از انواع مجازات های تعزیری حبس است که درجات آن در ماده 19 قانون مجازات اسلامی تعیین شده است. حبس دارای هشت درجه است که شدیدترین آن درجه یک است که شامل حبس بیش از بیست و پنج سال و خفیف ترین نوع آن حبس هشت درجه است که شامل حبس تا سه ماه می شود.
بنابراین در پاسخ به این سوال که تفاوت حبس تعلیقی با حبس چیست، باید بگوییم که طبق مواد قانون مجازات اسلامی، حبس تعلیقی یکی از انواع حبس است که مجازات حبس در آن تعلیق می شود. همچنین حبس تعلیقی تنها شامل سه تا هشت درجه حبس می شود. در تعلیق مجازات حبس تعلیقی است، پس از انقضای مدت قانونی، حبس اجرا نمی شود، اما در حبس اساساً مجازات اجرا می شود، مگر اینکه تعلیق شود.
اطلاعات بیشتر در سایت گروه وکلای حامیان عدالت