حبس تعلیقی چیست؟
در پاسخ به اینکه حبس تعلیقی چیست؟ لازم به ذکر است که طبق قانون مجازات اسلامی، زمانی که شخصی به حبس محکوم می شود، بنا به شرایط و تصمیم قاضی ممکن است کلاً یا جزئی از وی تعلیق شود. بدین ترتیب زمانی که شخصی به موجب قانون محکوم و به حبس محکوم می شود، اما به تشخیص قاضی، حبس وی برای مدتی معلق می شود و اجرا نمی شود، به این حالت، حبس تعلیقی برای دریافت اطلاعات می گویند. در این رابطه شرایط تبدیل حبس به تعلیق را می توانید در ادامه مطلب بخوانید.
در صورتی که محکوم در مدت مقرر مرتکب جرم نشود، حکم حبس وی لغو و در صورت ارتکاب جرم، حبس تعلیقی وی اجرا می شود. مثلاً وقتی گفته می شود فردی به 12 سال حبس تعلیقی محکوم شده است، یعنی به 12 سال حبس تعزیری محکوم می شود که موقتاً اجرا نمی شود، اما اگر در مدت تعیین شده مرتکب جرم دیگری شود، حکم او اجرا می شود. بیرون و او زندانی می شود.
حبس تعلیقی طبق قانون مجازات اسلامی چگونه است؟
در این قسمت قصد داریم به بررسی تعلیق مجازات بر اساس قانون مجازات اسلامی بپردازیم.
مجازات حبس تعلیقی در قانون مجازات اسلامی و در ماده 46 به شرح زیر آمده است: تعلیق از یک تا پنج سال. دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری نیز می توانند پس از اجرای یک سوم از دادگاه صادرکننده حکم قطعی تقاضای تعلیق کنند. همچنین محکوم علیه در صورت داشتن شرایط «از لحاظ قانونی تقاضای تعلیق از طریق دادستان یا قاضی اجرای احکام کیفری» میتواند پس از اجرای یک سوم محکومیت خود را بگذراند.
لازم به ذکر است که اگر محکوم علیه در زمان تعلیق مجازات مرتکب جرم دیگری شود، مجازات هر دو جرم، جرمی است که حکم تعلیقی برای آن صادر شده و جرمی است که در زمان تعلیق مجازات مرتکب شده است. محکوم خواهد شد.